Mijn naam is Viitec Barber. 10 jaar geleden begon mijn carrière als Barber. Vanaf mijn 16de tot 19de heb ik letterlijke alle soorten baantjes gehad van bezorger, verkoper, fastfood medewerker, call center, schoonmaker, IT-medewerker, magazijn, commercieel, bloemenveiling tot beveiliging.

In 2008 ben ik vanuit mijn geboorteplaats Leeuwarden verhuisd naar mijn huidige woonplaats Den Haag. Eenmaal aangekomen in Den Haag, moest ik natuurlijk een goede barbershop vinden om mijn eigen haar te laten knippen. Dit ging niet al te soepel, en ging van de ene shop naar de andere shop om een goede barber te vinden. Maar een goede Barber was toen niet te vinden.

Op een dag was het de druppel voor mij, en besloot ik zelf een tondeuse te kopen bij de ‘’KIJKSHOP’’ een all-in-one koffertje met alles erop en eraan. Vervolgens leerde ik mezelf een methode aan om mijn me eigen haar zelf te kunnen opscheren en knippen. Af en toe had ik ook de mogelijkheid om een beetje te oefenen op mijn jongere broertje en vrienden uit de buurt.

Op een avond zat ik in een cafe, en kwam er een Marrokkaanse jongen op mij aflopen en vroeg mij naar welke kapper ik ging en welke kapper mijn haren deed. Waarop mijn antwoord was, ik zelf. Deze jongen deed mij een aanbod om te komen werken in de Barbershop waar hij zelf ook werkzaam was. Uiteindelijk heb ik toen mijn beveiliging baan opgegeven en ben vol voor het Barber’s vak gegaan.

Het begon allemaal in een Barbershop gelegen aan de parallelweg die op steenworp afstand lift van station HS, waar ik alle basis vaardigheden heb geleerd en 1 jaar lang heb gewerkt. In deze shop heb ik ongeveer 15 vaste klanten opgebouwd. Vervolgens ben ik 1 maand thuis gaan werken. Mijn vaste klanten brachten ook wat meer klanten naar mij. Daarna heb ik 2 jaar gewerkt in een Barbershop gelegen in de Boekhorststraat waar ik al mijn vaardigheden heb ontwikkel en een heel groot klanten bestand heb opgebouwd. Dit was toen mijn toptijd en werd mijn naam als Barber steeds groter.

Hierna ben ik gaan werken in een Barbershop die was gevestigd aan de Prinsengracht vlak bij het MCH Westeinde. Hier heb ik 1,5 jaar gewerkt. En heb hier door mij skills die ik toen allemaal heb opgebouwd mijn klantenbestand nog meer vergroot.

Waarop ik vervolgens samen met een compagnon een eigen zaak startte op de Brouwersgracht op het randje van het centrum van Den Haag. Deze zaak heb ik 1,5 jaar gehad samen met de compagnon toen der tijd. Wegens omstandigheden besloot ik te stoppen met de samenwerking en mijn eigen pad te volgen. Ik ben hiernaar bij een shop gaan werken op de Prinssestraat waar ik 4 jaar heb gewerkt. En rustig mijn geduld heb opgebouwd om vervolgens een eigen zaak te beginnen. En na 4 jaar het geduld te hebben bewaard is ht zover en heb ik in november 2020 mijn eigen Barbershop “Viitec Barber’’ geopend.